Inga fula fiskar

Tips, utrustning och tävlingar för fiskens fångare

Tävlingar i fiske som heter duga

Tävlingar i fiske finns det gott om i vårt eget land, och så även i det stora landet i väst, i USA. Långa kuster och en del riktigt stora insjöar gör fisketävlingar till en naturlig följd av dessa naturresurser. Uppskattningsvis äger mellan 30000 och 50000 tävlingar i fiske rum i USA per år. Och detta tal inkluderar bara de tävlingar som kräver registrering – det finns ett stort antal som inte kräver detta, men dessa utgör ett mörkertal. Vad som krävs för att så här många tävlingar ska kunna arrangeras i ett land är att det finns ett stort antal fiskeintresserade människor, och i USA uppskattas det att det finns runt 40 miljoner hobby- och fritidsfiskare. Detta är mer än antalet golf- och tennisspelare tillsammans.

Många spännande tävlingar i fiske i USA

Ett ställe som är rena Mekkat för passionerade hobby- och fritidsfiskare är Niagara Fall. Det är ett område som sträcker sig både över staten New York på USA:s sida, och över Ontario i Kanada. Undvik bara att boka ett besök på en tidpunkt då Niagara Falls frysit till is. Här arrangeras en stor mängd tävlingar i fiske som ligger jämnt fördelade över i stort sett hela året. Det är ofta lax- eller forellfiske det rör sig om och i vissa tävlingar finns det riktigt höga prispengar att vinna. Ofta är avgiften rätt höga också, så det gäller att veta med sig att det finns en chans att vinna för att det ska vara en god idé att anmäla sig.

Tävlingar

En av de tävlingar i USA som årligen återkommer heter “Big Rock Blue Marlin Tournament“ och äger rum i Atlantic Beach i North Carolina. Här tävlar olika team om att fånga det största exemplaret av en Blå Marlin som möjligt. Denna fisk ingår i samma gruppering som alla fiskar av typen svärdfisken och alla slags Marlin-fiskar. Dessa är stora rovfiskar som inte sällan uppnår en längd kring 4 meter, och är populära fångstfiskar för sportfisketävlingar.