Inga fula fiskar

Tips, utrustning och tävlingar för fiskens fångare

Fiskeresa som ger ro åt själen

En fiskeresa är drömmen för varje seriös hobbyfiskare. Den fisketid som du i vardagen kanske måste kämpa dig till om du till exempel har små barn, är affärskvinna- eller man, jobbar fulltid mitt i stan, får du äntligen med hjälp av en fiskeresa. Du reser i en grupp tillsammans med andra människor som är intresserade av precis samma sak som du, och samtalen kan få röra sig om utrustning, teknik och
känsla hela dagarna i ända. Vad du gör annars i livet behöver inte spela någon roll här, för på fiskeresa är det fisket som står i fokus. Av många utövare beskrivs fisket som en meditativ sysselsättning och av denna anledning blir en fiskeresa till en i det närmaste helande komponent långt bort från en i övrigt ganska så stressig vardag.Fiskeresa förenar nytta med nöja

En fiskeresa inom landet eller utomlands

Nu är ju redan Sverige ett utmärkt land för fiske. En stor mängd insjöar, stora älvar och en lång havskust ger oss möjlighet att utöva så gott som alla typer av fiske.
Trots detta kan det vara uppfriskande att möta andra landskap och länder ibland, och fiskeresor till till exempel Norge, Skottland eller Kanada bjuder på fiske som till teknik och utrustning är detsamma som i hemlandet, men vars landskap och vatten skiljer sig från de välbekanta vyerna hemma. Att fiska i en av Norges fjorder är ett fantastiskt äventyr, och likaså att fiska lax i en skotsk flod i vacker omgivning. En fiskeresa till Kanadas karga, storslagna landskap får oss att känna vördnad inför naturen.

En fiskeresa är en investering som inte bara tjänar till att förkovra fisketekniken, men också till att lugna ner sig, komma närmare sig själv och återvända hem som en mer balanserad och mycket mer nöjd person. Det är väl ändå pengar väl investerade, inte sant? En fiskeresa är en otroligt tillfredsställande resa för att du är aktiv med någonting du älskar att göra.